کد خبر: 251584
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۷
غلامرضا شریعتی اندراتی، عضو کمیسیون عمران مجلس

سال‌هاست صنعت خودرو کشور از مشکلات ساختاری رنج می‌برد؛ به طوری که زیست‌بوم خودروسازی در ایران نتوانسته پذیرای فناوری‌های روز دنیا باشد و علاوه‌بر عقب‌ماندگی در عرصه بین‌الملل، به ایجاد نارضایتی مشتریان در بازار خودرو دامن زده است. در این رابطه غلامرضا شریعتی اندراتی، عضو کمیسیون عمران مجلس به بیان نظرات خود پرداخته است.

آیا ساختار صنعت خودرو دارای اشکالات ساختاری است؟

بله، تشکیلات دولتی و بسیار گسترده اداری در صنعت خودرو هزینه‌های جاری در خودروسازی را افزایش داده و موجب افزایش قیمت تمام‌شده خودرو شده است.

این تشکیلات دولتی چه تبعاتی برای صنعت خودرو درپی داشته است؟

وجود این تشکیلات دولتی، امکان نوآوری و پیاده‌سازی فناوری‌های روز را از خودروسازان سلب کرده، این در حالی است که با رشد و توسعه نوآوری در صنعت خودرو شاهد تولیدات دانش‌بنیان، باکیفیت و کاهش هزینه‌های تولید در خودروسازی خواهیم بود.

چالش اصلی این روزهای صنعت خودرو چیست؟

نبود رقابت در خودروسازی کشور یکی از چالش‌های اساسی در این صنعت به حساب می‌آید. بر این اساس، مادامی‌که تلاشی برای خروج صنعت خودرو از این وضعیت انحصاری نشود و خودروسازان بزرگ به تولیدات انحصاری خود ادامه دهند، قیمت خودرو در ایران بالا تمام شده و همچنان شاهد تولید خودروهای گران و بی‌کیفیت توسط خودروسازان خواهیم بود.

حمایت‌های زیاد دولت از خودروسازی در ایجاد مشکلات ساختاری این صنعت بی‌تاثیر نبوده و به ایجاد بحران‌های فعلی در این صنعت دامن زده است.

نقش خودروسازان در این بین چیست؟

خودروسازان داخلی به‌رغم فرصتی که طی این سال‌ها به آن‌ها داده شده اما نتوانسته‌اند در مصرف‌کننده رضایت‌خاطر ایجاد کنند، مردم متضرر شده و حتی برای تحویل خودرو باید مدت زیادی در انتظار بمانند.

در چنین شرایطی ضرورت واردات خودرو بیش‌از هر زمان دیگری احساس می‌شود و دولت و وزارت صمت نیز باید در این مسیر گام بردارند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 14 =